Вестинк „Уикенд“ твърди: Перничанка е маман в Амстердам?

Динко Вълев от Ямбол, който стана известен с прозвището „Ловеца на бежанци“ върти бизнес с жрици на любовта в Амстердам, а тиражираната новина предизвика бурни реакции в социалните мрежи.

Динко вербувал момичета най-вече от градовете Ямбол и Кърджали, след което им уреждал витрина в Холандия. По тази причина му се налага да пътува ежемесечно, за да му отчитат пари и да ги контролира.

„В момента за него работят 12 момичета в Амстердам. Въртят се на смяна по 6, за да почиват. Доста сериозни пари му докарват“, пише таблоидът „Уикенд“.

Според тиражираните информации към днешна дата Динко Вълев, който е известен в родния си град и спрякора си Бозавия, разполага с над 6 витрини в Нидерландия, които са регистрирани легално на името на български турчин, който се занимава със същия бизнес и в Германия, а двамата са в съдружие от години. В Холандия е трудно да се намери постоянна квартира и се изисква да бъде изтъкната причина за престоя там. Цената на една витрина дневно пък е 150 евро.

Така, за да не се вкарва в преразход и да не плаща голям данък на витрините, ямболският хитрец регистрирал проститутките като администраторки и камериерки. На девойките пък ловецът на бежанци обещавал минимален месечен доход от 4 000 евро месечно. „Те винаги си го докарват, защото един сеанс струва 50 евро“, казва информаторът ни. По-елитните ескорти Динко пък изпращал на крупни бизнесмени, пише още изданието.

Един от най-верните му клиенти има строителна фирма в Холандия и е изградил общежитията на част от големите холандски университети. Нидерландецът имал фетиш към момичета от балканския полуостров и бил готов да плаща крупни суми, за да си уреди секс с жена от Балканите. Сред най-верните жрици на любовта на ямболския бизнесмен обаче е Вероника Никофорова от Перник, която е и негова любовница. „Тя е маман и контролира останалите момичета“, твърди вестникът.

„За кратко Динко имаше и проблеми, когато Холандия беше парализирана заради коронавирус. Тогава витрините не работеха и достъпът до тях беше силно ограничен, но сега му потръгна“, разказва мъжът. Бизнесът на ямболския дирибей дори значително се разраснал и той започнал да се занимава с трафик на жени и от Румъния.

„Динко работи по схемата 70 на 30, като 30% от печалбата остава за момичетата“, казва информаторът ни. По думи му, освен всичко останало, Вълев често принуждавал момичетата да прекарват и забранени вещества, тъй като цената им в Амстердам е почти двойно по-висока. Дори наскоро една от компаньонките от Сандански била заловена от конна полиция в момент на доставка. Освен това той налагал изключително строг контрол над компаньонките и често се стигало до побой, за да не си позволяват срещи с клиенти извън работно време.

„Сменява им дори местата по витрните като превенция. Една и съща от неговите няма как да стои дълго време на едно място”, категоричен е източникът ни. Някои от момичетата дори подавали жалби за побой и склоняване към проституция, но най-често жалбите им изчезвали, защото Вълев имал сериозни връзки в полицията и използвал различни методи, за да накара някоя от тях да замълчи.

Ловецът на бежанци се е захванал и с друга криминална схема. Той плащал на конкретни катаджии в областни градове, за да му дават предварителна информация за катастрофи с камиони. В случай на смърт на шофьора стоката от камиона се събира, а след което се продава. За услугата Динко цакал между 500 и 1500 лева на униформен.

Припомняме, че през 2017 г. Вълев, който бе и участник във „Вип Брадър”, бе задържан за нанесен побой над негов служител, след като го заподозрял, че източва бензин от един от фирмените му камиони.

Източник: fakti.bg

Коментари

коментара