Тийнейджъри преспаха в ареста на Перник

Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества.

Акциите са проведени вчера, от служители на Първо и Второ РУ. В пернишкия кв. „Проучване“ и на ул. „Пещера“ криминалистите проверили 19 и 16-годишни младежи. Първият държал суха зелена листна маса с тегло около 70 грама. Полевият тест показал, че това е канабис. По-малкият имал в себе си над един грам марихуана. При последвал обиск на жилището му са открити още над 4 грама от същото вещество. Двамата са задържани за до 24 ч. с полицейски мерки.

Започнати са досъдебни производства по чл. 354 „а“, ал. 3 от наказателния кодекс и действията по разследванията продължават под надзора на прокуратурата.

30-годишен се изправя пред Темида за притежаване на наркотични вещества.

През месец ноември миналата година, служители от Второ РУ проверили 30-годишен от областния град. У него са намерени и иззети пликче марихуана и около 12 грама метамфетамин. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 5 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

С 2, 11 промила алкохол в издишания въздух е управлявал лек автомобил „Пежо“ 24-годишен перничанин.

Младежът е проверен вчера, около 16, 15 ч. на ул. „Бл. Гебрев“ в областния град. Отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.
Около час и половина преди полунощ, в радомирското с. Извор е проверен лек автомобил „Шкода Октавия“, управляван от 24-годишен радомирец. Тестът му за алкохол се оказал положителен – 1, 67 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 часа.

Столичанин на съд за управление на автомобил след употреба на алкохол.

На 10 септември тази година, на пътен възел „Боснек“ бил проверен лек автомобил „Опел Зафира“ с водач 48-годишен от столицата. Алкохолната му проба се оказала положителна – 2, 45 промила в издишания въздух. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Коментари

коментара