РЕШЕНО: Обезщетяват търговците от изгорелия пазар в Перник

Община Перник ще обезщети търговците, които бяха засегнати от пожара на пазара в града, разбра zaPernik.com. Решението бе взето на извънредната общинска сесия на Общинския съвет в Перник, която се провежда днес. 

Част от съветниците  – Любомир Жотев, Милена Миланова и Петър Басмаджиев – се въздържаха, а Александър Александров от ГЕРБ гласува „Против“. Останалите съветници гласуваха „За“

Съветникът от ГЕРБ Милена Миланова се изказа по случая, че по тази логика Община Перник трябва да обезщетява всички граждани пострадали от пожар.

Припомняме, че пожарът възникна на 29-ти юни вечерта, а причината се оказа късо съединение. Тогава на Централния кооперативен пазар изгоряха търговски маси и стоки, като щетите на търговците бяха оценени на 23 729лв. Девет от търговските фирми заявиха до Община Перник заявления за обезщетение, в което описаха нанесените им щети.

В докладната до общинските съветници се посочва, че това са дългогодишни изрядни наематели на Пазара в Перник и с оглед това, че пожарът е причинен не по тяхна вина, а следствие на късо съединение, от Община Перник считат за спревдливо те да се обезщетят.

Средствата пък ще бъдат взети от заложена сума за услуга „Обществена трапезария“, която до края на тази година така или иначе няма да бъде усвоена поради това, че услугата“ Топъл обяд“ се предоставя по оперативна програма „Храни“.

Вижте Докладната ТУК

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Пернишкият пазар гори

Огънят на пазара в Перник лумнал изведнъж – първи СНИМКИ след пожара

Стана ясна причината за пожара на пазара

Компенсират търговците на изгорелия пазар в Перник

 

Коментари

коментара