Топлофикация Перник удължи срока за договора Равни вноски до 9-ти ноември

„Топлофикация Перник“ към клиентите: За да плащате отопление и битово гореща вода на равни вноски – заявете до 9 ноември

Всяка седмица потребителите, сключили договор „Равни вноски“, могат да спечелят една от 70-те броя награди, изтеглени чрез томбола

„Топлофикация Перник“ удължи крайния срок за приемане на заявления за договорите равни месечни вноски до 9 ноември 2021 година.

„С договор „Равни вноски“ клиентите могат да разпределят плащанията си за топлинна енергия равномерно през цялата година. По този начин семействата могат да планиратлесно разходите на домакинството си. С равни вноски, клиентите няма да усетят евентуалното повишение на цената на парното. „Равни вноски“ намалява риска през зимата хората да се сблъскат с непосилни за плащане сметки, които допълнително биха натоварили семейния бюджет“, посочват от дружеството.

„Размерът на равната месечна вноска се определя като реално потребената в едно домакинство топлинна енергия през предходния едногодишен период се разделя на 12. Месечното количество енергия се умножава по определената за новия сезон цена на топлинната енергия“, разясняват от „Топлофикация Перник“.

„Последната фактура е изравнителна. Като разликата е сума за доплащане или възстановяване. Ако има стойност за доплащане, тя ще бъде намалена с 30% отстъпка. Ако има сума за възстановяване, тя ще бъде изплатена на каса, по банков път или приспадната от бъдещите задължения“, добавят от топлофикационното предприятие.

„Тази година клиентите, подписали договор „Равни вноски“ и заплащащи в срок задълженията си, получават 3% месечна отстъпка. Според условията на програмата сумите за парно и топла вода се издължават на 11 равни вноски, изчислени на база предишно потребление на топлинна енергия от “, посочват от топлофикацията. „По-малко ще плати и всеки клиент, който издължи наведнъж всички 11 вноски“, добавят от дружеството.

„При авансово плащане на 11-те вноски отстъпката е 8% и с 30 на сто се намалява изравнителната сметка. От условията на договора може да се възползва всеки редовен платец, също и потребителите със сключено споразумение за разсрочване на старите задължения“, допълват от топлофикационното предприятие.

Клиентите могат да изтеглят от сайта на „Топлофикация Перник“ договорът за преминаване към равни месечни вноски и да го подпишатв офисите на дружеството. От топлофикационното предприятие напомнят, че за хората, които са трудноподвижни, са предвидили възможност техен служител да ги посети.

„Равни вноски“ е най-разумният избор, който клиентите могат да направят, за да планират по най-добрия начин разходите през цялата година“, категорични са от дружеството. Оттам напомниха, че са обявили томбола за потребителите, подписали договор „Равни вноски”.

„Наградите са 70 на брой. Те ще се теглят всяка седмица от популярни личности. Сред подаръците има телевизор, уреди за готвене на пара, миксери, прахосмукачки и други. Голямата награда е безплатно отопление за целия сезон. С нея ще бъде зарадвано едно домакинство“, напомнят от „Топлофикация Перник“.

Коментари

коментара