Здравка Евтимова стана любимата писателка на България

Здравка Евтимова стана любимата писателка в класацията по БНТ „Любимците на България“.

Писателката от Перник се пребори за любовта на българите в категория „Литература“ сред жестока конкуренция от известни имена, като Стефан Цанев, Алек Попов, Галина Златарева, Георги Господинов, Михаил Вешим и Недялко Йорданов.

След като стана ясно, че хората са гласували за нея, Здравка Евтимова сподели, че всички нейни конкуренти в класацията са хора,на които се възхищава и чете. А на някои от тях имаше дома си цели рафтове с книги.

С пословичната си скромност Здравка сподели, че се радва за признанието, но това е и тежест, защото все се притеснява да не напише нещо слабо.

„Наградата е хубаво нещо, но в същото време ти казва: много здраво стъпвай на земята, защото създаваш нещо важно. Наградата е един миг“,

каза Здравка Евтимова.

Дори и световно известна, с десетки преведени нейни книги по Япония до Америка, с разказа й „Кръв от къртица“, който влезе в учебниците по литература в САЩ, перничанката продължава да живее скромно, в родния си град и да не надценява себе си,да говори повече за другите нейни колеги творци и техните постижения. И това е уникално качество, което рядко се среща, особено в нейните среди. И вероятно за това е Любимец на хората.

Коментари

коментара