Заради липса на път, линейка с труп премина през частен двор в Перник

Жители на квартал „Ралица“ в Перник от години живеят без улица пред домовете си. Абсурдната ситуация засяга 7 имота.

Според хората нито линейка, нито пожарна могат да стигнат до домовете им. Те от години се надяват да им бъде изградена улица, но за момента асфалтът остава мираж.

Пред БНТ жителите на квартала разказаха, че са разполагали с всички документи за разрешение за асфалтиране на улицата от общината, но е подадено възражение от собственик на частен имот и процедурата не е в ход.

Мъж разказа, че заради липсата на улица се е наложило през частния му двор да минава линейка с труп.

Хората в 21 век вече кацат на Луната, а ние нямаме път, допълни той.

Мъжът разказва за случая на възникнал пожар, в който е изгорял човек, живеещ в близост. Пожарната трудно е достигнала до мястото, за да угаси огъня, наложило се да се махне ограда на съседка, за да може да се прокара противопожарния маркуч. В следствие на огъня човекът изгаря, а линейката с трупа му се наложило да мине през частен двор, разказва Николов.

„Всъщност случващото се е далеч по-покъртително. Не линейка а медиците разнасят на носилки естествено починали хора през чужди дворове и ливади, защото няма достъп за линейки и пожарна!!! Ние сме съседи и знаем“,

споделиха пред ZaPernik.com живеещи в квартала.

Каква е позицията на общината по случая?

„За да бъде започната процедура е нужно собствениците на имоти  да подготвят документи за изготвяне на подробен устройствен план. В отговора, който ще бъде изпратен до тях ще бъдат описани нужните стъпки“, съобщават от Община Перник.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Мъж загина при пожар в пернишки квартал

Коментари

коментара