Честит рожден ден на баскетболната легенда на Перник – Пенка Методиева!

Баскетболната легенда на Миньор – Перник Пенка Методиева има рожден ден днес. Тя се ражда на 12 октомври 1950г. и се превръща в живата история на Перник и на единственият отбор, освен националния, в койтао е играла над 20 години – „Миньор“. Пенка Методиева е и почетен гражданин на Перник. 

Макар и отдавна да не се занимава със спорт, звездата на Пенка Методиева още греее в спомените на перничани. Тя просто е незабравима. Ето какво пише за нея в социалнана мрежа Марио Рангелов:

Честит рожден ден на баскетболната легенда змс Пенка Методиева!
С най-добри пожелания за здраве и лично щастие! С благодарност за миговете на радост, възторг и спортна слава, които тя остави с играта си в сърцата и спомените на пернишката и европейската публика!
Израснала като състезател в легендарния отбор на „Миньор” – Перник с треньор Георги Чомаков, изградила кариера в националния отбор с участие в олимпийските игри, балкански и европейски първенства, със своя уникален стил и спортменски дух постига лични върхове – най-добра баскетболистка на България (1974), най-добра баскетболистка на Балканите (1974), в идеалния отбор на Европа за 1978 година, в идеалния отбор на България за 70-те години. Почетен гражданин на Перник.

И още перничани честитят рождения ден на голямата Пенка Методиева:

Припомнете си за славата на Пенка, която хвърляше във възторг перничани:

Коментари

коментара