Резачи на дърва обезобразиха чешмата в село Рударци

Снимка: К. Богданов, фейсбук

Чешмата на пернишкото село Рударци, от която хората точат минерална вода се превърна в табло за обяви. Търговец агресивно е налепил по камъните своите листчета с обяви, възмущават се рударчани и гости на селото, които ползват чешмата.

Художникът от Перник К. Богданов се е взел да премахва грозните листчета, но както се казва една птичка пролет не прави. Те са навсякъде из пернишко – по дървета, стълбове, стени, мостове. Хората са категорични, че трябват яки глоби. А да се глоби е лесно: просто се обаждаш на номера от лисчето.

Не е зле и да се помисли за некролозите – те също да си имат място, на което да се лепят, а не от всяко дърво да виждаме починалите хора, набоцкани с кабърчета по кората или на фасадата на някое училище.

„След спирките на Люлин ,които изрисувах ,сега ми направи впечатление чешмата в Рударци. Премахнах,колкото мога от обявите,но останаха здраво запечените.
Та се питам ,редно ли е да се лепи там и няма ли начини да се поставят табла,от хората ,които лепят или от кметството?
Защото ,както моите рисунки и трудът на хората от Люлин, така и хубавата чешма в Рударци са изкуство (за мен) и не е хубаво да се потъпкват!“, пише Богданов.

„Хората с тия обяви съм ги признал . Режа опасни дървета , ремонт на покриви и тем подобни просто немат край с наглостта им . Виждал съм ги на места дето са за некролози късат , мачкат само и само обявата им да се вижда.. Да не говориме за тия със сондата за вода , дето да нашарили със спрей където им скимне , даже и телефон има.. Глоби , глоби и глоби е решението!“, коментира Радослав Велинов под поста на Богданов.

Коментари

коментара