Феновете на Миньор с обръщение за инцидента с бития напдател Борислав Никифоров

По повод вчерашния побой на футболиста от Струмска слава – Радомир Борислав Никифоров, който бе пребит от двама непълнолетни фенове на Миньор-Перник, феновете на клуба Миньор – Перник излязоха с протестна Декларация. Те са възмутени, че името и репутацията им са замесени в подобен инцидент, който те наричат „лична вражда“. От фен клуба на Миньор-Перник се разганичават от действията на въпросните биячи и осъждат всякакви прояви от този род. Те обаче смятат, че това е провокация, която цели да ги очерни.

Ето пълният текст на обръщението на феновете на Миньор:

 

ДЕКЛАРАЦИЯ
От
СДРУЖЕНИЕ ФЕНКЛУБ МИНЬОР-ПЕРНИК

По повод вчерашният инцидент /04,10,2021г./ случил се между футболист от отбора на ФК „Струмска слава“ и фенове на ФК „Миньор“ Перник,
Ние, Миньорците,
изразяваме нашият категоричен протест, името на нашият фенклуб да бъде замесвано по недопустим начин в инцидент, който е продиктуван от лична вражда от участниците в него.
Клубното пристрастие не може да бъде водещо в сблъсък, който е изключително и само на личностна основа, сблъсък, който в основата си има личен, а не клубен проблем.
Неприемливо за нас е представители на ФК „Струмска слава“ да говорят неистини и да се опитват да очернят миньорските фенове.
Твърдейки, че има умисъл в действията на тези момчета, ние ги питаме – какво прави техен футболист в заведение в краен квартал на гр. Перник един час преди началото на футболната среща?
Категорично не приемаме всички ние да бъдем замесени в конфликт и в случващото се в едно младежко сбиване на 10 км. извън града.
За нас това е груба провокация, целяща да навреди на нашият клуб, както и на самите нас. За нас това е опит да се съсипе всичко, което изградихме в последните години.
Ние, привържениците на ФК“Миньор“ Перник, категорично се разграничаваме от действията на такива фенове и техните хулигански прояви и осъждаме всякакви действия от подобен род.
Вярваме, че справедливостта ще възтържествува и всички абсурдни обвинения хвърлени върху нас ще бъдат изчистени.

Председател на УС
Ангел Вангелов

Коментари

коментара