Перник купува снегорини за зимата

Община Перник купува две снегопочистващи машини, съобщиха от Общината. Обявена е обществена поръчка за употребявани машини с монтиран опесъчител с пружинно окачване и задно разпръскващо устройство. Прогнозната им стойност е 141 666 лв. без ДДС.

Общината купува и употребяван камион – самосвал над 12 т с гребло за сняг. Машините ще се използват за почистване на градската пътна мрежа, която е 714 дка.

Освен тях ще се наемат и пет снегорина, по данни на администрацията. Според Николай Петров – главен експерт в община Перник, с тази техника ще бъде гарантирано почистването на улиците при тежка зима. Общината поддържа и пътищата до домовете на хора на хемодиализа.

„Налични на склад от миналата година са 578 т сол, предстои закупуването на още чрез Софийската стокова борса. Община Перник чисти от миналата година сама градската пътна мрежа. Спестяваме значителни средства“, заяви Петров.

Общината купува и специализиран автомобил за метене за нуждите на общинско предприятие „Флор“. Той ще се използва за почистване на бордюрните ивици./Дарик нюз

Коментари

коментара