Отварят гише за подаване на документи за самоличност във Второ РУ на кв. Изток

Важно за гражданите, живеещи на територията на Второ РУ: Гишето за прием на български документи за самоличност отваря на 04 октомври 2021 г.

От 04 октомври/понеделник/ 2021 г., гражданите живеещи на територията на Второ РУ ще могат да подават заявления за лични документи и да получават съответно готови такива в районното управление. Работното време е от 08, 30 ч. до 17, 30 ч. с един час обедна почивка – от 12, 00 до 13, 00 часа. Предвидени са и съответните дезинфекции, за ограничаване заразата от коронавирус.

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР Перник, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи /лични карти, паспорти, свидетелства за управление на МПС/ във всяко едно от звената „БДС“ на територията на областта. Това може да бъде направено и преди изтичане на срока на валидност на документите.

Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена „БДС“, както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите лични документи се получават в звеното „БДС“, където е подадено заявлението. Препоръчваме електронните услуги на МВР за улеснение на потребителите.

Коментари

коментара