По тежко пернишко трасе ще бягат в първото издание на „Run Pernik“

Перник за пореден път ще си докаже славата на град, който подлага гостите си на изпитание“. Това каза експертът по спорт в Община Перник Десислава Стойова. 

Нейният коментар е по повод мащабното първо издание на „Run Pernik“, част от веригата „Run Bulgaria“, което ще се състои тази събота и неделя в града ни. В него се очаква да вземат участие лекоатлети от цялата страна.

Според Стойова обсъжданото трасе няма да е от най-леките, тъй като ще има изкачване и денивелация.

„Това състезание е нашият прощъпулник в шосейните пробези. Трасето не е много леко, на две от местата – при стадион „Миньор“ и при Пернишката крепост денивелацията е по-голяма и ще бъде изпитание за участниците“, каза Десислава Стойова, която от години се бори за това Перник дас тане част от „Run Bulgaria“.

По регламент на 1-ви и 2-ри октомври записалите се за участие ще получат стартови пакети в Община Перник, които могат да вземат от 10:00 до 18:00ч.

В съботния ден – 2-ри октомври от 16:00 до 18:00ч. ще се проведе състезанието по детска атлетика на площад „Кракра Пернишки“.

На 3-ти октомври бегачите ще получават стартови пакети на старт финала от 08:00 до 10:00ч. Стартът ще бъде даден от 09:30ч., като участниците ще трябва да пробягат 12,5 километра. 

В шосейния пробег имат право да участват всички регистрани на сайта и родени преди 2010 година.

От 09:30ч. ще започне и пробег в града за деца и любители с трасе 1,5 км. 

От 11:00ч. ще се проведат щафетите  – два пъти от по 6,5 км.  В тях имат право да участват всички регистрирани фирми, категории и семейства. Отборите са съставени от два поста – един мъж плюс една жена.

От 12:30ч. е награждаването.

Коментари

коментара