Дилъри напълниха горите на Пернишко с марихуана

Пернишката полиция тръгна по горите на лов… за марихуана. Трета подобна успешна акция се е осъществила през почивните дни, съобщиха от полицията. Този път органите на реда са тарашили гориста местност в земенското село Горна Врабча. Общата акция е осъществена съвместно от полицейски служители от Перник и Радомир на 25 септември.

Четирима столичани са задържани за притежаване и отглеждане на канабис.

На място са открити 181 растения от рода на конопа с максимална височина 180 см. Задържани са трима столичани на 33, 34 и 64-годишна възраст, които са се движели с джип „Лен Ровер“. Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 ч.
Започнато е бързо производство по чл. 354 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Предният ден, криминалисти от Второ РУ проверили апартамент в град Перник, обитаван от 27-годишен с постоянен адрес гр. София. От мъжа е иззета суха зелена листна маса, която при направения полеви тест е реагирала на марихуана. Задържан е за срок до 24 ч. и е образувано досъдебно производство по чл. 354 „а“ от наказателния кодекс.

Това е поредният случай, в който полицаи откриват марихуана в пернишките горички.

Само преди дни, на 21 септември, в гориста местност в ковачевското село Калище бяха оскубани 45 растения от рода на конопа.

На място са установени и задържани отново софиянци – 30-годишен столичанин и 39-годишен жител на гр. Божурище.

Припомняме, че на 17 септември също излезе информация за открити и иззети 195 растения от рода на конопа с височина до 2, 5 метра. Това се случи в гориста местност край радомирското село Стефаново.

На място са задържани двама перничани на 27 и 28 години. Мъжете се движели с лек автомобил. Иззети са още техни лични вещи и пари. До момента двамата не са познати на полицията с противоправни деяния.

Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава под надзора на прокуратурата.

Коментари

коментара