Най-голямата спортна зала в Перник с първи ремонт след 45 години

Първият етап от ремонта на най-голямата пернишка спортна зала „Борис Гюдеров“ е на финалната права. Съоръжението, което е построено през 1976 година не е било ремонтирано досега.

„Община Перник започна поетапното ремонтиране, което е изключително важно за всички, които ползват залата. Иска ни се залата да придобие европейски вид и да може да се ползва не само от спортни клубове от града, но и от такива в близките градове. Изцяло е променен външния вид, облицована е с термопанели, сменена е дограмата. Дървената ламперия от вътрешната страна на залата е махната. Подменено е изцяло осветление в залата с лед лампи. Ще се сложат и предпазни мрежи“, съобщи секретарят на общината Мартин Жлябинков.

Във втория етап ремонтните дейности ще са основно вътре в залата. Предстои да се направи проект и ще се кандидатства отново за помощ от спортното министерство.

В реновираната спортна зала ще се проведе първото състезание, с което ще бъде открит новият сезон след приключване на ремонтните дейности. Традиционният турнир по борба „Иво Ангелов“ ще събере елитът сред подрастващите в този спорт на 9 октомври.

Коментари

коментара