Делта Хил се разширява

Съобщение за уведомление за „Разширяване на съществуващ жилищен комплекс „Делта хил“ е постъпило в Регионалната инспекция по околната срада и водите, разбра ZaPernik.com.

В инвестицонното предложение се посочва изграждане на 30 броя малкоетажни жилищни сгради за постоянно обитаване, трафопост, улици и обществени паркинги в поземлен имот с идентификатор 37174.39.127, местност „Краище“ по КВС на с. Кладница, община Перник“, с възложител „ХИЛС ИНВЕСТМЪНТ“ АД.

Според инвеститора се очаква във въпросните къщички да живеят около 100 постоянни обитатели. Сградите ще бъдат обособени в специална вилна зона, предназначена за постоянно обитаване и със съответната техническа инфраструктура. Подчертава се, че комплекса не трябва да се счита за ваканционно селище, нито спада към категорията за хотелски комплекс.

В предложението също така се подчертава, че няма да бъде влошено състоянието на околната среда.  Като ползи се изтъква откриването на нови работни места, напредък в утойчивото развитие на района и подобряване качеството на живот на обитателите.

Изтъква се още, че имотите няма да попадат в границите на защитена зона и няма да нарушат еко системата и местообитанията на животните там.

Жителите на селата Драгичево и Кладница щели да се ползват приоритетно по отношение на водоснабдяване и битово-питейни цели. Помислено е и за изграждане на помпена станция, както и заустване на отпадните води.

Коментари

коментара