Венелин Трайков, оцелял след удар от мълния: Станах по-добър човек

Докоснат от мълния, но оцелял – треньорът на детския отбор по футбол „Миньор“, Венелин Трайков се разминава по чудо със смъртта. Той е един от малкото късметлии, които оживяват след удар от мълния. Трайков е бил ударен на стадион.

„Този момент се превърна в разделителна линия в живота ми. Помня всичко до момента, в който ме удря мълнията“, разказа той в „Тази сутрин“ по бтв.

Инцидентът става на 14 юни 2007 г. следобед. Трайков казва, че благодарение на футбола е бил в добро физическо състояние и вероятно това е опазило живота му.

„В себе си имах едно дървено кръстче, осветено на Божи гроб. Носех го на врата си. След случая, известно време след това, го изгубих пак на стадиона и си казах, че кръстчето явно си е свършило работата, казва Трайков.

Той прекарва пет дни в кома в реанимацията в Перник. В епикризата му пише, че е бил без сърдечна и дихателна дейност. Близките му разказват, че е „бил обгорял и със стопена коса“.

„Бил съм страшен за гледане, така ми казват“, спомня си Трайков.

След необичайната случка той казва, че е открил отново вярата.

„По-силна е вярата ми. Вярвам, че има Господ и винаги почитам Богородица на всяка голяма Богородица. На 15 август винаги ходя на черква“, казва мъжът.

Според лекарите, които се грижили за него, Трайков е целунат от Богородица.

„Имах белег от изгаряне. Приличаше на целувка с червило и лекарите така го нарекоха – целувката на Богородица“, разказва той.

Трайков вярва, че е станал по-добър човек след този инцидент.

„Вярвам в доброто. Имам страхотни приятели, които ми оказаха невероятна подкрепа след случая. Имам деца, прекрасна съпруга“, споделя той пред камерите на bTV.

Въпреки това Трайков винаги заобикаля мястото на инцидента. Пази и спортния екип, с който е бил в този ден – обгорял и на парчета.

„Чувствам се късметлия“, казва той.

Припомняме, че инцидентът се случи на стадиона в кв. „Димова махала“ преди следобедната тренировка с детския отбор към ФК Миньор-1919. Светкавицата повалила треньора на земята, който изпаднал в кома. По време на бурята повечето от футболистите са се преобличали във фургона на игрището, използван като съблекалня. На терена е имало само три деца. Те споделят, че са усетили електричеството да минава през телата им. Едно от момчетата дори загубило съзнание, падайки на земята.

Коментари

коментара