Шапката – модерен и удобен аксесоар

                      Шапката – модерен и удобен аксесоар 

Детската шапка е сред задължителните аксесоари към облеклото на мъника, независимо от сезона. Тя предпазва момиченцата и момченцата от пек през лятото, а зимата от студ, за да могат малките палавници на воля да се наслаждават на разходките и игрите навън.

Каква шапката да изберем за детето?

Тя трябва най-вече да е удобна, за да може вашето съкровище да не изпитва дискомфорт, когато я носи. Това условие лесно може да бъде изпълнено като за целта шапката е важно да е точният размер и да е изработена от материя, която не дразни кожата на главата.

Под правилен размер на зимната шапка се разбира тя да не е прекалено стегната, а само леко да покрива челото и ушите на детето. 

Обикновено шапките за студените дни са от памучни материи или са с допълнителен пух, за да топлят главичката на бебето.

За разлика от зимните, летните модели пък е препоръчително да са малко по-свободни, за да не запарват малкото палавниче. 

Зимната шапка

Четири пъти по-бързо детското тяло губи топлината си в сравнение с възрастните хора. Ето поради тази причина, шапката за момче е крайно необходим елемент от облеклото на мъника за студените месеци на годината. Още повече, че тялото изстива най-бързо от главата. 

Наред с памучните материи разпространени за бебетата са плетените шапки. Освен че топлят добре, те не позволяват прегряване, което ги прави широко предпочитани. Поларените артикули също са харесвани за по-големите дечица, които палуват активно в снега. Повечето модели са с връзки или се закопчават под брадичката, за да не падат при игра. 

Лятната шапка 

Сламена, с козирка, дънкова или от дишаща материя са основните варианти, които могат да бъдат намерени в специализираните магазини за детски дрехи. Лятото главичката на мъника не бива да е излъчена директно на жаркото слънце, както и тя е добре да бъде предпазена от вредните UVA и UVB лъчи. 

Моделите са леки, изработени са материали, които са дишащи и не спарват  кожата. Момиченцата предпочитат шапките с по-широки периферии, докато с козирка са по-характерни за момченцата. 

Детската лятна шапка е задължителна не само за игра в парка, а и край басейна или на брега на морето. За там най-вече са харесвани сламените бомбета или капели. Те успешно предпазват от силното слънчево греене не само главичката, но и детските очи. 

Какъв модел и десен да подберем за малкия палавник?

В последните години шапката е незаменим аксесоар от гардероба на деца и възрастни. Тя довършва тоалета и е определящ елемент от  стила. Модните тенденции предлагат възможност за богат избор от типове шапки, а моделите и цветовете се предопределят от облеклото, сезона и индивидуалните вкусове. Тази тенденция следват и артикулите, които са предназначени за децата.

Родителите най-често избират шапката първо според сезона и възрастта на тяхното слънчице, а после идва ред на подбора на материята и цветовата гама. Много често през зимата тя е съобразена и с останалото облекло като яке, шал, ръкавици. А през лятото – с банските или сандалите.

Стоките за най-малките винаги се отличават с богат набор от десени, съчетания с весели шарки и апликации. Тази година много актуални са моделите, на които има щампи с известни лога или любими анимационни герои. Камуфлажните шарки също набират популярност. Шапките за малките дами са изпъстрени с пайети, бляскави аксесоари и цветни елементи.   

По отношение безопасността на детето за предпочитане са по-ярките и светли цветове. Така детето е видимо и отличимо в игрите. Все повече отпадат т.нар. традиционни гами за момичета и момчета. Розовите, жълтите, оранжевите, сините или зелени шапки са еднакво предпочитани и за малките госпожици, и а малките господа. Всички цветове вече се възприемат за универсални и водещо при избора им е как се съчетават с облеклото на детето. 

Шапката е полезен и моден аксесоар, крайно необходим за безгрижните детски дни. Богат избор от този така нужен аксесоар ще намерите на сайта на най-големия е-магазин за детски стоки kidso.bg.

Снимки КИДСО  

Коментари

коментара