Народен представител иска крайни срокове за завършване ремонта по трасето Перник-София и Драгичево-Кладница

Какво е състоянието към момента на републиканския път  Драгичево-Рударци-Кладница и на ремонтиращия се път Перник-София?“.
Това е въпросът, който отправи народният представител от 14-МИР Перник от коалиция ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев в  Народното събрание. Той настоява за подробна писмена информация от министъра на регионалното развитие и благоустройството относно крайните срокове за цялостно завършване на укрепителните дейности и ремонта на трасето, свързващо Драгичево и Кладница, както и за ясен ангажимент за срок за цялостно въвеждане в експлоатация на ремонтиращия се път Перник-София, създаващ неудобство на хиляди перничани, пътуващи ежедневно към столицата.

Според Ананиев използването на обходни маршрути от пътуващите води до амортизация и бързо износване на общинската пътна мрежа, създава рискове от пътно-транспортни произшествия, както и неудобства на местните жители от с. Драгичево и с. Кладница.
„Струпването на автомобили и затрудненото придвижване ежедневно създават напрежение и въпреки настояванията за своевременно извършване на ремонт в най-кратък срок -действия не се предприемат“, посочва народният представител от Пернишки регион.
Напомняме, че неотдавна ремонтните дейности на двете трасета бяха преустановени, а фирмите-изпълнители са изтеглили техника и служителите си в следствие на противоречиви разпореждания от новоназначеното ръководство на Агенция “Пътна инфраструктура” и Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Това стана причина живущите да заплашат с гражданско неподчинение, ако ремонтите не бъдат довършени в навечерието на новата учебна година и приближаващия есенно-зимен сезон.

Коментари

коментара