Янко Аврамов, комплекс Мальовица: Ако сте имали щастието да видите красотата на връх Мальовица, отседнете и в хотел Мальовица, който е реновиран и е чудесно място за почивка в прохладата на Рила, далеч от софийските жеги

Снимка: Интернет

В летните жеги районът между хотел Мальовица и едноименния връх е неустоим и притегателен за почитатели на планинаната. От хотел Мальовица, разположен до емблематичната Меча поляна, тръгват много маршрути, сред които до Рилските езера и Рилския манастир. Но, безспорно, една от най-популярните пътеки, която е подходяща както за опитни планинари, така и за не толкова запалените по изкачванията, е тази до самия връх Мальовица.

„За по-малко от 4 часа от 1750 метра на Меча поляна можем да се качим до връх Мальовица на цели 2729 метра надморска височина. Върхът си извисява в Рила, неподсредствено под първенеца на България Мусала. Гледката е уникалано преживяване. Казвам Ви го от личен опит. “ каза Янко Аврамов от компекс Мальовица.

Янко Аврамов обясни, че маршрутът се минава на 4 етапа, като всеки се взема за около час.

„Районът около Меча поляна предоставя невероятни възможности за разходки през летните месеци, когато все още не е възможно да караме ски, за които най-често се сещаме, когато чуем за Мальовица. След ден, прекаран в красивата местност в района на връх Мальовица, предлагаме да отседнете в хотел Мальовица, който е реновиран и е прекрасно място за почивка в прохладата на Рила, далеч от софийските жеги.“ каза Аврамов.

Коментари

коментара