Първа копка на Интегриран градски транспорт на град Перник

ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ НА ГРАД ПЕРНИК

С официална церемония „Първа копка“ стартира изграждането на вътрешна газопроводна инсталация и сграда за газозарядна станция по проект BG16RFOP001-1.018-0004 „Интегриран градски транспорт на град Перник“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Изграждането на газопроводната инсталация и газозарядната станция е част от Компонент 6. Доставка на нов подвижен състав, отговарящ на европейската нормативна уредба за вредни емисии от двигателите и използване на възобновяеми/алтернативни енергийни източници – дейност по проекта, която включва няколко поддейности. 

Включва:

  • проектиране, авторски надзор и СМР на вътрешна газопроводна инсталация и сграда за газозарядна станция и доставка и монтаж на оборудване; 
  • реконструкция и ремонт на депо в гараж в кв. Църква и доставка и монтаж на оборудване за депо; 
  • осъществяване на строителен надзор и оценка на съответствието на инвестиционните проекти. 

Предстои доставката на 13 броя нови единични газови автобуси и специализирано оборудване към тях.

Главната цел е изграждане на устойчива транспортна система за град Перник, която да намали зависимостта от използването на личния автомобил в полза на чистите форми и средства на придвижване в градската среда.

Този документ е създаден в рамките на проект BG16RFOP001-1.018-0004 „Интегриран градски транспорт на град Перник“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Перник и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПРР 2014-2020 г.

Коментари

коментара