Младежи си правят града по-красив

Въпреки големите жеги и перспективата за басейн, младежи от Перник решиха да направят нещо хубаво за града. Група млади хора от рано сутринта започнаха да ремонтират и пребоядисват старите пейки в граския парк.

А очевидци ги заснеха.

„Ето още едно добро дело, от Пернишките младежи. Тези хора започнаха от рано сутринта, да ремонтират и боядисват, старите пейки. Адмирации“, пише Мартин Иванов.

„Преобразяване“ – така пернишки младежи, членове на Българския студентски съюз, са нарекли инициативата, с която реновираха пейки в Централния градски парк на първи август. Инициативата е част от поредицата събития по повод Международния ден на младежта – 12 август, с която младите хора от града ни ще отбележат празника.

На 11 август отново в парка от 19:00 ч. всички желаещи могат да се включат в организираните от тях настолни игри, а на 13-и – пак там е предвидена забавна Куиз вечер.

Кулминацията на празника остава 12 август, когато пернишките младежки организации освен Международния ден на маладежта, ще отбележат и 13 години от създаването на Консултативния съвет за младежка политика към кмета на община Перник.

И тази година институциите, работещи с млади хора, ще презентират дейността си, а младежките организации ще набират и нови членове. Информационната част ще започне в 18:00 ч. пред Двореца на културата. В нея ще вземат участие Дирекция Бюро по труда, Превантивно-информационният център, Общинският младежки съвет, Фондация „П.У.Л.С.“, Българският студентски съюз, Българският младежки червен кръст, СНЦ „Обектив“, Сдружение „Дай, бабо огънче“ и др. Предвидени са също различни демонстрации на пернишки спортни клубове и интересни творчески ателиета.

По традиция и тази година пернишките младежи ще посрещнат своите гости – приятелски младежки организации от страната, които също ще се включат в празника. Финалът на вечерта ще бъде поставен в 20:00 ч. с празничен концерт с участието на млади таланти от Перник и небезизвестния любимец на младите – Били Хлапето.

Коментари

коментара