Кметът Станислав Владимиров за пожара в Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров окачестви вчерашния ден като доста критичен. Над хиляда декара изгоряха, а пожарът все още продължава да тлее.

Над 1000 декара храсти, треви и гора е обхванал пожарът в Перник. Той бе ограничен в периметъра си още вчера, но продължава да тлее на отделни язви. Вчерашният ден бе доста критичен. Заради силния вятър и горещото време пожарът набра скорост. Благодарение на бързата реакция на пожарната, полицията, доброволци от селата Големо Бучино, Дивотино и Люлин и доброволното ни формирование „Протожер“, той бе ограничен“, каза кметът на Община Перник Станислав Владимиров пред БНТ и добави, че добрата новина е, че няма пострадали.

Той уточни, че е в постоянна връзка с началника на пожарната и няма опасност за жилищните сгради и хората.

Пожарникарите продължават работа и се надявам при благоприятни условия огънят да бъде окончателно изгасен до края на деня“, каза още кметът на Перник.

Станислав Владимиров призова всички да бъдат изключително внимателни, да не проявяват небрежност, да не палят открити огньове при тези високи температури и силен вятър, за да не се предизвикват нови пожари.

Коментари

коментара