Стопанин малтретира кучето си пред погледа на перничани

Наш читател сигнализира за жестоко отношение и малтретиране на животно. До ZaPernik.com получихме писмо и клип с призив да се помогне на животното от ….собственения му стопанин. Публикуваме го без редакторска намеса:

Здравейте,

Обръщам се към Вас като към социално отговорна медия, която чрез статиите си помага за изграждането и развиването на гражданско самосъзнание. Поводът е нечовешко и нехуманно отношение към животно, което продължава вече изключително дълго и за което трябва да има някакъв отзвук, точно защото сме граждани, защото сме общество.

Накратко историята:

Всеки божи ден наблюдавам стряскаща картина на жестокост – момче или младеж, разхожда сравнително голямо бяло куче по ул. Струма в центъра на града откъм кв. Варош в посока парка и след това обратно по същия път. Кучето е на каишка. През цялото време на тази „разходка“, кучето бива удряно жестоко, ритано, дърпано и то пред погледа на минувачи. И то постоянно – две крачки- ритник, две крачки – удар с ръка! Многократно сме позвънявали на 112, които са ни прехвърляли към районното в Перник, но нежелание или юридически спънки ги възпират да направят каквото и да било!

Дотук ефект няма!

А подобно поведение по своята мерзост и дързост е изключително опасно, защото такъв вид деяния, публични, жестоки и безнаказани в даден момент могат да бъдат насочени към някой наш съгражданин. И отново, това се случва пред погледа на хора! А какво ли следва след това, което не виждаме? Първоначално кучето, издаваше жални звуци след всяко едно брутално посегателство, а в последно време се чува просто тъпия удар от ритник или ръка, кучето се свива, последва нов и нов..

Ужасно е всеки път.

Приложено изпращам и кратко видео, което успях да заснема. На него се вижда единствен ритник, но тава е един от десетките или стотици, които кучето ще изтърпи днес.

Надявам се чрез вас това да достигне до повече хора, полиция, община и в крайна сметка да не остават безнаказани подобен род деяния.

И да помогнем на едно куче, докато все още можем.

С уважение,
Н.П.

 

Коментари

коментара