Вижте младата шефка на Жилфонд, въртяла игричките на общинското предприятие

Общинските съветници гласуваха „за“ досегашните управител и контрольор на „Жилфонд“ да бъдат освободени от длъжност, но не и от отговорност за действията си по време на заемането на тези длъжности, а одитният доклад, който кмета Станислав Владимиров направи на общинското предприятие да бъде предаден на прокуратурата.

Нов управител на общинското търговско дружество ще бъде Борис Ненков.

Съветниците задължиха досегашния управител – младата Станислава Т. в 14-дневен срок да предаде на новоизбрания цялата налична счетоводна и търговска документация на дружеството.

Денислав Захариев от ГЕРБ заяви, че това е един от случаите, в които съветниците, без оглед на политичечески пристрастия, трябва да бъдат единни и да защитят интересите на пернишките данъкоплатци. Захариев изтъкна, че с действията си съветниците трябва да опровергаят обвиненията в „колективна безотговорност“, и че от днешната им позиция зависи дали ще бъдат смазани и обезличени, или след 2 години ще могат отново да поискат доверието на перничани. Тъй като досегашният управител на „Жилфонд“ присъстваше в залата, Захариев поиска да узнае на какъв принцип е извършено назначението на лицето, чието име е намесено в роднинска връзка с управителя на фирма подизпълнител, проведен ли е конкурс или е препоръчан от приятел, защо „Жилфонд“ е поемал поръчки, без да разполага с необходимите техника и експертиза, завършени ли са обектите, за които Общината е превела финансово суми.

Въпреки, че бяха настоятелно отправени, въпросите останаха без отговор в залата.

Както стана известно след разкритие на кмета Станислав Владимиров – Жилфонд е превеждал пари до близка фирма на Коце – техническия директор на предприятието, който пък десетина години е дясна ръка на председателя на Общинския съвет Димитър Колев. Жилфонд пък е на пряко подчинение на Общинския съвет, а не на кмета.

Днес се разбра ,че красивата шефка на Жилфонд е превеждала една и съща заплата на шофьор веднъж по банков път, веднъж на каса.  Шофьорът при разпит е казал, че е получавал парите си само по банков път. Кой ги е вземал от касата… още не е ясно.

Коментари

коментара