Кметът Станката разкри: В Жилфонд плащали една заплата – два пъти

В общинското предприятие „Жилфонд“ към Общинския съвет далаверите продължават, разкри кмета на Перник Станислав Владимиров.

Както вече писахме, кмета разкри, че дружеството, което получава общински пари пари, за да строи обекти в град Перник, не се контролира от Общинския съвет на Перник, което накара кмета да направи своя собствена проверка на предприятието.

Според разкритията на градоначалника, близка до управителката и административния директор фирма е получавала десетки хиляди лева, без никакъв отчет за какво. Днес излиза ново разкритие.

Получавали са заплати по два пъти. Моя одитна проверка разкри, че са плащани заплати хем по банков път, хем на каса на дружеството„, каза кмета на Перник Станислав Владимиров.

Шофьорът Рафаел В. – назначен на длъжност “Щофьор лекотоварен автомобил” е получавал месечните си възнаграждения два пъти – в брой и по банкова сметка!

На него -в брой и по банкова сметка са изплатени месечните възнаграждения /чиста сума за получаване, след приспадане на задължителните лични осигурителни вноски и данък върху доходите/ за м. 08.2020г.; м.09.2020г.; м.10.2020г.; м.11.2020г.; м12.2020г.; м.01.2021г. Общия размер на изплатените в повече суми е 6176,03 лв.

Рафаел е дал писмени обяснения, с които твърди, че работните си заплати за горепосочените месеци е получавал само и единствено по банков път по представените от него разплащателна банкова сметка в ОББ АД.

Къде са отивали другите пари, които са изписвани от касата?„, пита кмета Владимиров.

Управлението на „Жилфонд“ ще бъде дадено на прокуратурата. Кметът очаква Общинския съвет да носи отговорност.

Общински съвет са колективен орган, избран на проведени избори от перничани и са свикнали да се крият зад колективна безотговорност. Но ще разкривам далаверите, докато не си получи някой заслуженото. Надявам се да има политическа и съдебна отговорност за Жилфонд. Каквото мога – разкривам„, обяви Владимиров.

Запитан дали Община Перник ще продължава да работи с „Жилфонд“, Владимиров отговори: „Жилфонд“ е нужен на перничани. Ще продължим да работим с него, при смяна на директора, както вече обявих. И нека новото ръководство да знае, че следя под лупа всеки един общински лев и ще давам на прокурор всеки крадец или измамник„, каза Станислав Владимиров, който призова Общински съвет на Перник да се държи отговорно и да контролира общинските предприятия, каквото задължение има.

Темата продължава…

Коментари

коментара