111 ретро автомобила дефилираха в Перник, Мерцедес от 55-та година спечели Купата на кмета

111 автомобила и десетки мотоциклети бяха показани на втория Ретропарад в градския парк, организиран от автомобилен ретро клуб „Авангард“, с подкрепата на община Перник и под патронажа на кмета Станислав Владимиров.

Любителите на класически автомобили имаха възможността да се докоснат и да се снимат с различни марки автомобили от цял свят- американски, европейски, японски, автомобили от бившия социалистически лагер. Сред тях бяха Мерцедеси, Опели, Форд Мустанг, Волво, Рено, Додж, Буик, както и познатите Волга, Москвич, Лада и Трабанти. Най-старите автомобили на парада бяха Мерцедес и Фиат произведени през 20-те и 30-те години на миналия век.

Събитието бе открито от секретаря на община Перник Мартин Жлябинков, който благодари на участниците и им пожела успех.

„Щастлив съм, че Перник е домакин на едно толкова интересно и различно събитие. Няма как да не съм радостен и от факта, че основен двигател, за това то да се случи е пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“ „ , добави секретарят на община Перник.

На участниците в събитието бяха раздадени много награди от организаторите и спонсорите. Голямата награда – купа на кмета на община Перник получи автомобил марка „Мерцедес“, произведен през 1955 г. Колата, която е отлично запазена бе една от най-големите атракции за перничани, които търпеливо изчакваха, за да се докоснат до нея.

Купата за пернишки автомобил получи „ГАЗ-21“, собственост на Георги Найденов, купата на публиката „ГАЗ-69“, Голф купата пък бе присъдена на „Golf 2“ със собственик Ивайло Найденов.

Раздадени бяха и награди „Черно злато“, както и награда на „Volkswagen клуб България“. Специални благодарствени плакети получиха кметът на община Перник Станислав Владимиров , секретарят на общината Мартин Жлябинков и Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“.

„Благодаря на клуб „Авангард“ и всички организатори, които направиха един страхотен празник в Перник. Надявам се този празник да става все по-мащабен и да се превърне в марка за нашия град“, каза кметът на Община Перник Станислав Владимиров. Той благодари на участниците, че влагат толкова много труд, за да поддържат автомобилите си. Владимиров добави, че му се е паднала тежка задача да избере един от толкова интересни и атрактивни автомобили и мотоциклети. „Изборът бе труден, но тази година „Мерцедес 220 S“ от 1955 г. ми направи най-голямо впечатление и искам да поздравя собственика му и да му връча голямата награда“, каза още Станислав Владимиров.

Коментари

коментара