Изпитани тайни за бърз растеж на косата

Доказано е, че дългата и здрава коса подобрява самочувствието на всяка дама и подчертава женствеността и. За мъжете също е от изключителна важност жената до тях да има гъста и красива коса – според британски учени, трите неща, които един мъж забелязва първо в обекта на интереса си, са усмивката, очите и косата. Подсъзнателно, силният пол е в търсене на половинка с добър генетичен материал, с която да продължи рода си, а белег за добри гени е именно косата. Днес ще ви споделим своите тайни за бърз растеж на косата и поддържане на буйна и здрава грива. Повечето източници споделят какво трябва да правим с цел косата ни да расте по-бързо, но ние ще ви научим какво НЕ трябва да правите и ще разбием редица митове по отношение грижата за косата ни.

Честото измиване не винаги е подходящо

Колко често миете косата си? Всеки ден, или пък през ден? Никоя себеуважаваща се жена не би си позволила да се появи на публично място с мазна коса, но в стремежа си да изглеждаме представително всеки ден, можем да си нанесем повече вреди, отколкото ползи на главата, буквално. Водата самостоятелно не може да почисти косъма достатъчно добре, но и прекаляването с продукти за грижа води до „премиване“ е постигане на обратен ефект. Прекалявайки с количеството шампоан и честото използване на маски и балсами утежнява и стресира косата и допринася за нейния изтощен вид и често накъсване. Колкото по-често миете косата си, толкова по-малко продукт използвайте. Всяка коса е индивидуална и няма точна формула, по който трябва да се грижим за нея, но често две до три измивания седмично са напълно достатъчни. За да допринесете за процеса по съхраняване на косъма и стимулирането на растеж на косата, изберете продукти за грижа, съдържащи полезно minoxidil

Редовното скъсяване на дължината повишава качеството на косата

Кога беше последният път, в който отидохте на фризьор за прическа или боядисване? Сигурни сме, че е било скоро. А помните ли кога за последно си записахте час за подстригване? Разпространеният факт, че не трябва да скъсяваме умишлено косата си с цел да я запазим максимално дълга, на теория може би изглежда достоверен, но всъщност е пълна лъжа. Връхчетата на косата ни с времето цъфтят и косъма губи свежестта си. Ето защо, подобно на грижата за цветята, където примахваме изсъхналите цветчета, за да дадем път на новите, е важно регулярно да се отърваваме от изтощените накъсани краища, за да стимулираме растеж на косата.

Генът си е ген, но определено има много неща, които можем да правим с цел косата ни да изглежда добре и да расте здрава и красива. В стремежа си да постигнем максимално добър вид можем да постигнем обратното, затова и всичко трябва да се случва с мярка. Намалете продуктите за сметка на честото подстригване и скоро ще се радвате на завидни резултати.

Източник на снимка: puhhha / Shutterstock.com

 

 

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: