Успех! Цвета замина за Германия

17-годишната Цвета Страхилова от Перник, която се бори с левкимия, вече замина за Германия, където  ще премине лечението й.

Това съобщиха близки на момичето.

„За да отговоря на всички, които постоянно питат за Цвети и се притесняват за нея, искам да ви кажа, че тя вчера замина за Германия. Сега се молете и стискайте палци всичко да е наред. Хубав ден!“, пише Евелина Георгиева във фейсбук.

Цвета, която е златния глас на ансамбъл „Граовче“ с многото си отличия, обедини целия град и десетки изпълнители, които направиха грандиозен концерт в нейна подкрепа на стадион „Миньор“. Над 2000 души дариха за лечението на момичето с билетите си, а кутии за събиране на дарения бяха разпространени в пернишка област.

На страницата в подкрепа на Цвета във фейсбук няма достатъчно точна информация за това, колко средства са събрани и какво се случва с момичето. Това, което знаем към момента е, че по-малката сестричка на Цвета ще дари стволови клетки, а операцията ще се поеме от здравната каса. Средствата, които се събират от перничани са за разходи по престоя на семейството в Германия.

Цвети получава не само материална, но и морална подкрепа от Перник.
Успех, Цвети и бързо оздравяване!

 

Коментари

коментара