Моделът Кико Илчев стана абитуриент и се обърна към връстниците си: Да не мечтаем да станем мутри, ние сме бъдещето на България

Спомняте ли си за чаровното момче от ромски произход Кико от кв. „Рудничар“, който стана модел и участва в български сериали? Кико Илчев порасна, завърши успешно 12-ти клас и тази година бе абитуриент. Кико е завършил Професионалната гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски“.

А ZaPernik.com попита Кико Илчев как е отпразнувал бала си и с какви емоции се разделя с училището?

– Бала прекарах страхотно изпълнен с много емоции, един незабравим ден, но и в същото време осъзнаваш, че се разделяш с приятелите си,  с които си прекарал толкова много години . Щастлив съм, че годините с мойте съученици бяха пълноценни и много радостни. Училището ПГОТ ,,Св. Иван Рилски“ на мен ми даде много . На първо място се научих ,че трябва да бъда добър и уважителен към хората . Учителите полагаха страшно много усилия и много благодаря на моя класен ръководител Миряна Дойчинова, че беше до мен през цялото време, в което родителите ми бяха в Германия .
Разделям се с училището с тъга. Много ще ми липсват съучениците и учителите. Раздялата никак не е лесна оттук нататък трябва да учим живота, защото живота според мен винаги има запомнящи уроци.

Кико, все още ли се занимаваш с мода и какво ново около теб?

-Имам много покани за различни кастинги за филми, но ги отказвам на този етап . Има причина.  Ако желаеш да се явиш на кастинг, задължително трябва да имаш антигенен тест . Според мен здравето ми е много по-важно, когато човек се чувства здрав няма смисъл да се тества . Това е безсмислено, но такива са правилата и трябва да си дам време да помисля . Ще направя няколко проекта който са насочени изцяло върху моята кариера. Може би решението, което трябва да взема е доста трудно. Желая да градя кариерата си с честност и почтеност, а не със скандали . Не съм скандалджия но скандължите в България са много.

След училището накъде? Имаш ли планове за бъдещето? 

– Завърших училище, дипломата вече е в мойте ръце. Оставам тук в България да уча .
За мен е много важно да оснана тук в България защото мисля че родината има нужда от млади и силни борбени млади и амбициозни хора. Не бива да избираме да учим в чужбина, щом търсим развитие, трябва повече млади хора да останем в България, за да се развие и тя . Решението да уча тук за мен е много трудно, защото семейството ми е в Германия и сме разделени вече 4 години . Имам сила да продължа и да докажа, че в България има успели хора . Много пъти съм се замислял как на толка креха възраст съм останал сам в България да уча и да се развивам . Дано повече млади хора да останем тук в България тя го заслужава.

Не мога да кажа какво ще се случи от тук нататък с мен, имам планове имам цели мечти като всеки един млад човек . Знам, че пътят няма да бъде лесен, но аз ще се справя, защото на първо място съм амбициозен човек. Имам планове занапред, но Бог може да има още по-добри от моите. 

Какво би казал на своите връстници и на младите хора в страната? Особено сега, в нвечерието на изборите?

– Нека да не бягаме от отговорности и да бъдем борбени . Да запазим родината си. Да осъзнаем какво й сториха . Да не мечтаем да станем мутри или политици, да мечтаем да бъдем успешни и добри хора – това е най важното . Стига вече да спрем и да се замислим: не всичко е коли, барове, алкохол, наркотици .Ние сме бъдещето на България!

Коментари

коментара