Топлофикация Перник плаща за кариерен старт на ученици

И през новата учебна година ръководството на Топлофикация Перник взе решение да приема на платен стаж ученици от специалност „Електротехника и електрообзавеждане“. Всички младежи, които ще се запознаят от близо с процеса по производство на електрическа енергия, са възпитаници на технологична професионална гимназия „Мария Кюри“ гр. Перник.

С удоволствие Ви съобщавам, че продължаваме започнатата преди години практика! Ще се радвамe и за в бъдеще повече млади жители на миньорския град да проявят желание за работа и кариерно развитие в Топлофикация Перник.“ обяви изпълнителният директор на Топлофикация Перник Ясен Кацаров.

Ясен Кацаров сподели, че учениците, които до момента са идвали на стаж в Топлофикация Перник са демонстрирали отлична подготовка и детайлно разбиране на теорията. Опитът му показва, че всички възпитаници на технологична професионална гимназия „Мария Кюри“, които са били на стаж в Топлофикация Перник, са се оказали много заинтересовани и съвестни ученици.

„7 нови ученика ще станат част от цех „Електрически“ от есента. Не може да оставим младежите без поощрение за труда си, за това и през тази година отделихме средства, за да заплащаме работните часове.“ каза Ясен Кацаров.

Съгласно учебния план обучаващите се единадесетокласници по специалност „Електротехника и електрообзавеждане“ възпитаници на технологична професионална гимназия „Мария Кюри“ трябва да работят 2 дни от седмицата в производствено предприятие на 7 часов работен ден, за да се запознаят практически с работата.

„По време на престоя на бъдещите абитуренти в цех „Електрически“ и наблюдавайки работата на всички, можем да преценим потенциала на всеки ученик и след завършването им да ги привлечем на работа. Какво по-хубаво от това трансформацията на Топлофикация Перник да се осъществи от млади хора?“ каза Ясен Кацаров.

Коментари

коментара