Над 200 деца ще участват в турнира по бягане на Милка Михайлова „Бягай с усмивка“ в Перник

Над 210 деца ще се състезават в тазгодишния Лекотлетически турнир за деца „Бягай с усмивка“, който се провежда за четвърти път в Перник. Заради пандемията миналата година бе отложен. Инициатор на турнира е лекоатлетката Милка Михайлова, която от години развива своя клуб на територията на кв. Изток. 

Турнирът по бягане е насрочен за 20 юни и стартира точно в 10:00ч. от сградата на Кметство Изток.

Към момента интересът е голям – над 210 деца са заявили желание да се включат в турнира, а организаторите от клуб „Милка Михайлова“ казват, че са готови да поемат до 380 участници.

Самата Милка Михайлова съобщи, че всички, които не са успели да се запишат за турнира, могат да го направят на място в деня на събитието.

Състезателите са разделени в различни взрастови групи и в зависимост от тях ще бягат дистанции от 100, 200, 300, 500 или 1000 метра. Една обиколка е 500 метра, а трасето е асфалт.

Предвидени са и отличия за победителите – купи, медали, грамоти и предметни награди. Всеки участник ще получи и тениска на турнира „Децата на Перник“.

Награди ще бъдат връчени от представители на Българската федерация по лека атлетика.Те ще връчват грамоти, ще търсят таланти за „царицата на спорта“.

Коментари

коментара