ВиК Перник спира водата на нередовни платци със скоби и полиция

Снимка: бтв

ВиК Перник започва да спира водата на длъжниците си. Управителят на дружеството съобщи, че с разрешение на Регионалната здравна инспекция са започнали проверки по домовете и офисите и се спира водата на нередовните платци. 

Припомняме, че заканата на новия шеф Борислав Иванов е още откакто оглави водното дружество по време на водната криза.

Въпреки намаляване броя на авариите в града заради подмяната на част от водопроводната мрежа, нещата ескалираха след като НАП удари запор на сметките на ВиК Перник заради дълг от 3 милиона лева.
Оказа се, че фирмата не е погасявала данъци и осигуровки от 2018г. В крайна сметка са договорени по-ниски вноски към НАП и запорът е вдигнат.

В същото време ВиК Перник не може да си събере дълговете от пернишките си абонати – граждани и фирми, които възлизат в размер на 13 милиона лева.  Много от абонатите натрупали през годините неплатени сметки за вода в хиляди левове.

Именно това принудило ръководството на ВиК Перник да започне да си събира дължимото принудително. От дружеството казват, че след установяване на нередовните платци ще им се прекратява достъпът до вода чрез скоба на спирателния кран и в присъствието на полиция, съобщава Сега. Това ще се случва както на фирми, така и на частни абонати, които не си плащат от години водата.

Коментари

коментара