Близо 400 коли в Пернишко – с предупреждение за махане

Още 98 излезли от употреба моторни превозни средства бяха маркирани от Общинския инспекторат. Автомобилите, които заемат местата за паркиране, но не се използват, ще бъдат премахнати принудително, ако собствениците им не го направят доброволно в установения от закона срок.

От началото на годината вече са маркирани над 340 автомобила на територията на града и част от селата. Част от тях бяха преместени от техните собственици.

Припомняме, че новите промени в Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства вече влязоха в сила. Според документа излязло от употреба МПС вече се счита за отпадък, когато автомобилът се намира в имот общинска или държавна собственост за повече от три месеца след прекратяване на регистрацията. Ако знакът за технически преглед не е подновен повече от три месеца след изтичането му и МПС-то се намира върху имот държавна или общинска собственост, то също се третира като отпадък и се маркира за премахване. Досега срокът, след който автомобилът можеше да се премахне принудително, беше две години.

Коментари

коментара