Първото, което направи новия областен управител на Перник Симеон Василев (Родата) след като уреди дъщеря си за кандидат-депутат е … да си купи телевизор

Новият областен управител на Перник Симеон Василев (Родата), който използва краткото време докато е назначен от служебното правителство за да проведе „честни избори“ в Перник, да направи дъщеря си депутат от БСП, продължава да е тема номер 1 в града.

Едно от първите неща, които направил новия областен управител е да си купи телевизор в кабинета.

Досега се информирах от радиото, но вече си купих телевизор и ще мога да се информирам и от него„, казал лично Василев пред смаяния поглед на журналистите на импровизирана пресконференция, в чест на неговия рожден ден, на която черпил с баница и боза.

Всеобщото впечатление е, че Симеон Василев има манталитет на човек, който живее в миналия век. Ползва телефон с копчета. Информира се от радиото за това, което се случва в държавата, изключително арогантно отношение към подчинените му, а за капак на всичко искал да получава постоянно документи на хартия ,защото не е на „ти“ с технологиите. Дори направил абонамент за хартиеното издание на „Държавен вестник“, при все, че го има на електронен носител.

Вместо да се фокусира върху провеждането на честни избори в Перник, за каквото всъщност е назначен, новия областен управител до момента е направил:

  • Дъщеря му е втора в листата на БСП за депутати. Докато таткото провежда „честни избори“, тя ще се опита напълно честно да спечели и да стане депутат.
  • Купи си телевизор, за да не се информира само от радиото какво става по света и у нас
  • Държи се арогантно с персонала на областна администрация, като най-често това се случва върху жени, особено такива, които имат слухови или други здравословни проблеми.
  • Абонира се за хартиеното издание на „Държавен вестник“ при наличието на безплатно електронно такова.

ZaPernik.com е изпратил седем въпроса до г-н областния управител, които изпратиха в ступор новия управител и той вече трети ден не може да отговори:

1. Господин Василев, вие сте представител на държавната власт в Перник и гарант за коректното провеждане на изборите. В същото време дъщеря ви е в една от предизборните партийни листи. Това породи доста съмнения у опонентите ви за безпристрастното провеждане на изборите в Перник. Какъв е вашият коментар по въпроса?

2. Как ще убедите обществото, че ще работите еднакво отдалечено от всички партии, а не за дъщеря си, която участва в листите на една?

3. Откакто станахте областен управител „изчегъртахте“ хора от ГЕРБ. Какви са критериите по които работите и принципите, от които се водите?

4. За няколко седмици в областната администрация на Перник какви са Вашите изводи от работата Ви?

5. Очаквате ли дъщеря Ви да влезе в парламента, тя е втора в листата на БСП?

6. Информирахте ли президентството или служебното правителство, че ще разпределите семейството си по този начин на политическата сцена – вие областен управител, а дъщеря ви кандидат-депутат? Ако да – кой? Как реагираха?

7. Какви са Вашите политически цели след края на мандата на това служебно правителство?

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: