Боряна Методиева пред ZaPernik.com: Напускам, защото не успях да преборя предразсъдъците на перничани към ДПС

Както вчера писахме, лидерът на ДПС в Перник Боряна Методиева съобщи, че се оттегля от политическите страсти по предизборната кампания и няма да участва в листата на партията в Перник. По този повод ZaPernik.com потърси госпожа Методиева за това какво я е провокирало да го направи и какво смята за политическата обстановка в предизборните дни. 

Госпожо Боряна Методиева, вие сте дългогодишното лице на партия ДПС в Перник. Каква е причината да не се включите в предизборната надпревара и да не сте водач листа на Движението в Перник? Това ваше решение окончателен отказ от ДПС ли е или става въпрос конкретно за тези избори?

Б. Методиева: Човек трябва да живее с мисълта, че всичко в този живот е временно и трябва да се променя. Дългото стоене на едно място не води до нищо добро и не дава продуктивни резултати. За 20 години в Движението за права и свободи, 15 от които като Председател на Областния съвет на партията в Перник не успях да преборя предразсъдъците, които много хора в областта имат към тази партия. Това пролича и от последните парламентарни избори през месец април. Непосредствено след тях и след като направих анализ на изборния резултат изразих своето желание за оттеглянето ми пред централното ръководство. Няма незаменими хора. Окончателното решение за неучастието ми в листата и оттеглянето като председател на структурата в Перник, взех след края на миналата седмица, като го заявих ясно и категорично пред ръководството на ДПС. Считам, че след като не успях да докажа, че ДПС е партия, която заслужава доверието на перничани, най – логичният изход е този.

Боряна Методиева

Казвате, че избирате личния живот пред политическите химери. Означава ли това, че едното пречи на другото и че напускате политиката?

Б. Методива: Политиката много дава, но и много взема. В някои периоди от времето е трудно, особено когато си жена в политиката да съчетаваш обществения и личен живот. На този етап няма да участвам активно в политическия живот на Перник. Но това не означава, че няма да имам активна гражданска позиция по въпроси, които считам за важни за жителите , както в големия град, така и в малките населени места.

На поклонение през паметника на Левски
Снимка: Zapernik.com, Архив

Как ще коментирате политическата ситуация в страната в момента и конкретно в Перник – водачите на листи, самите листи и надпреварата за депутати в Областта?

Б.Методиева:  Тъжно е, че водещите политически сили са заложили на хора, които водят листите, нямащи нищо общо с Перник, хора които не познават достатъчно добре проблемите ни. Смятам, че във всяка една партия има достатъчно качествени хора от областта, които да представляват най – добре интереса на перничани. Народният представител за това е народен – да представлява народа. А кой по – добре от един перничанин би защитавал интереса на Перник?

Намирате ли за смущаващ факта, че дъщерята на областния управител на Перник Симеон Василев, който следи за честното провеждане на изборите, участва в една от листите. Смятате ли, че това принципно застрашава процеса за провеждане на честни избори в Пернишко?

Б. Методиева:  Ако някой смята, че по някакъв начин изборния процес е застрашен от какъвто и да е фактор, редно е да сигнализира компетентните органи с конкретни данни за нарушение, доказателства в подкрепа на това, а не само с твърдения. Действително областния управител организира изборите, но гласовете се отчитат от секционните избирателни комисии, в които представител има всяка една парламентарно представена партия.

Снимка: Фейсбук

Отскоро сте щастливо омъжена с кмета на село Кладница Васил Мирчев от ГЕРБ. Споделете ни как и къде се запознахте? Как избухна любовта между вас?

Б. Методиева: Човек, за да съжителства с мен трябва да бъде изключително търпелив и добър. Васил притежава в изобилие и от двете качества. Познавах Васил като кмета на Кладница. Кладнишкият манастир „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ ни събра. Твърдо вярвам в това и всеки ден благодаря на Бога, че Васил е до мен.

Каква е Вашата прогноза за изборите и какво очаквате да се случи след провеждането им на 11 юли?

Б. Методиева: Като всички граждани съм в очакване новият парламент да състави правителство и страната да не влезе в политическа криза.

Коментари

коментара