Откриват театралния фестивал „Арлекин“ със зрелищно шоу тази вечер в Перник! Млади актьори играят на седем сцени в града

Тази година Детско-юношеският международен фестивал Арлекин ще се реализира на 7 сцени, като първите участия ще започнат със откриването му на 09.06.2021 год. от 20.00 ч., с атрактивен театрално-музикален спектакъл и шоу, с участието на любимката на пернишките деца кончето Фриза. Огнено шоу и заря ще ознаменуват събитието.

Цялата програма на фестивала е ориентирана така, че да обхваща всички възрастови групи, по отношение на сюжетите на спектаклите – от 4-5 годишните до 18-20 годишни зрители.

Най-малките ще се потопят в магията на куклите, където ще общуват отблизо с вълшебните марионетки, ще ги пипнат и ще видят как те оживяват в ръцете на артиста. Ще станат част от това вълшебство и ще запазят спомена завинаги. Ще се насладят на куклен театър и ще видят зад параваните как се случва това. /Открито пространство на „Ларгото“/.

За всички останали – игра на открито и закрито, на сценичните пространства на „Лятно кино“, „Парка на предизвикателствата“, Театрален салон на ОДК, „Сцена градски парк“ и сцената на ДТ „Боян Дановски“.

Уйлям Шекспир, Чехов, Джани Родари, Недялко Йорданов, Станислав Стратиев, Стефан Цанев, Лука Донинели, и други знаменити автори ще заблестят с пълно очарование чрез играта на талантливите актьори, дошли в Перник, за да го дарят с това богатство.

За 4 дни нашият град ще се превърне в огромна сцена за театър за малки и големи. Предвиждат се интересни интерактивни театрални работилници на открито, където зрителите да наблюдават театралната игра от вътре, да се потопят в „ставането“ на театъра, да станат активни участници и като финал да видят завършения спектакъл.
Ще се зародят безценни приятелства и красиви спомени от едно събитие, което ще ни зареди с истински преживявания и радостни емоции.

Таз годишното издание се посвещава на големия български писател Валери Петров, по повод 101 години от неговото рождение, с поставянето на неостаряващата пиеса „Копче за сън“. Вечната приказка за вълшебството, което може да се случи само с едно НЕ- обикновено копче за сън!

Коментари

коментара