ОГРОМЕН СКАНДАЛ: Дъщерята на областния управител на Перник се кандидатира за депутат, докато баща й е „държавата“ и гарантира „честните избори“ в града

Политическите партии регистрираха своите листи в РИК. Днес изтече срока. Бомбата на деня, както ZaPernik.com авансово писа се потвърди: Дъщерята на областния управител на Перник Симеон Василев – Галина е втора в листата на БСП. Как реагират в Перник на тази новина – потърсихме Денислав Захариев – лидер на партия ГЕРБ Перник.

– Господин Захариев, регистрирахте ли листата на ГЕРБ Перник?

Да. Водач е Кирил Ананиев, доказан професионалист от Перник, министър, човекът, помогнал най-много на нашия град. Втори е националния лидер на младежите ГЕРБ. Ние сме партията, която залага на младите хора, даваме път. В Перник има много млади хора, хубаво е националния младежки лидер на ГЕРБ да бъде точно в Перник. Трето място отново е за младото момче – Деян Маджарски от град Радомир. Натам листата е така както на миналите избори.

– Как ще коментирате скандалът, който гръмва в Перник около листата на БСП и служебния областен управител Симеон Василев, чиято дъщеря е втора в листата на социалистите?

Честността на изборите в Област Перник е застрашена. Служебният областен управител е изпратен и натоварен с огромни очаквания да гарантира честността на вота. При положение, че собствената му дъщеря е в една от листите, това моментално поставя под съмнение неговата безпристрастност. Естествено е, че един баща би направил всичко за детето си. Това е в човешката природа, както и в животинската.

– Смятате ли, че той няма да работи за честността на изборите, а за да уреди дъщеря си?

Когато баща ти представя държавата и отговаря за провеждането на изборите, а ти си в листата на една партия е логично, че той ще направи всичко по силите си, за да помогне на детето си.

Този абсурд няма аналог в историята. Връщаме се в годините, когато властта се предава от баща на дъщеря. Дали областният управител ще работи за честни избори или детето му да стане народен представител с цената на всичко, буди съмнения. Питам служебният премиер, президента знаят ли какво става в Перник? Одобряват ли действията на д-р Василев и семейството му?

– Според Вас те информирани ли са за това, какво става в Перник?

Съмнявам се. Никой нормален политик не би разрешил това. Служебното правителство остават лошо впечатление, че изборите няма да са честни. Скандалът е огромен и няма да го оставим така. Ще искаме отговор от премиера и президента, който отговаря за това правителство да кажат подкрепят ли тези действия на областния управител на Перник? Подкрепят ли дъщеря му да е кандидат-депутат, а той да отговаря за честните избори в Пернишко?

– С пълна сила върви изчегъртването на хора на ГЕРБ в Областната управа?

Днес наш общински съветник, който от утре щеше да излезе от отпуск, за да проведе кампанията си за народен представител бе уволнен от областната администрация, за да не пречи на честността на изборите. В такъв случай трябва ли областния управител Симеон Василев да бъде уволнен, защото лично дъщеря му е кандидат за народен представител от БСП?

– Как си обяснявате този политически гаф, който наистина може да разклати сериозно служебното правителство?

Жаждата за власт е голяма. Пак казвам, че такъв аналог няма. Скандалът е огромен и очаквам да се пренесе на национално ниво.

Коментари

коментара