Перничани възхитени от екип на ЧЕЗ

Служители на ЧЕЗ се отзоваха по сигнал на перничанка и укрепиха гнездо на двойка млади щъркели в пернишкия квартал „Радина Чешма“. Валентина Василева е очарована от бързата реакция на екипа на ЧЕЗ и благодари от сърце на служителите, които бързо и адекватно са успели да поставят метална конструкция под гнездото на щъркелите и така да го обезопасят.

Ето какво разказва Валентина:

„Искам да изкажа специални благодарности на всички съграждани, работещи в ЧЕЗ Разпределение Перник за бързата реакция и съдействие по отразяването и поставянето на метална конструкция/основа за изграждането на гнездо на двойка щъркели, избрали за свой дом стълб пред дома ми в кв.Радина чешма.След мой сигнал днес преди обяд на място в офиса на ЧЕЗ с молба за съдействие, всички реагираха много адекватно и съпричастно към молбата ми и в рамките на половин час, оборудван технически екип дойде на място на посочения адрес.Новодомците нетърпеливо кръжаха в очакване и вече са в своя нов дом.Още веднъж огромно БЛАГОДАРЯ за разбирането, човещината и най-вече свършената работа от всички припознали се в поста от ЧЕЗ Перник!“

ЧЕЗ Разпределение поддържа последователна политика по отношение безопасността на прелетните птици, които често свиват гнездата си по електрическите стълбове. Това пък създава голяма опасност за щъркелите и често те намират смъртта си от токов удар. В тази връзка от ЧЕЗ са поддели кампанията си за обезопасяване на гнездата на птиците, поставяйки метални конструкции под тях, които да издържат тежестта на гнездата и да обезопасят живота на щъркелите доколкото е възможно.

Припомняме, че наскоро екипи на ЧЕЗ укрепиха гнезда в някои пернишки села.

Коментари

коментара