Полицаи гонят колоездач с патрулка в Перник, нарязаха му гумите

Колоездач е станал жертва на полицейски произвол, съобщава перничанинът Румен Михайлов. Случката се разиграва в кв. Мошино и дори имало свидетели.

Колоездачът е карал без обезопасителна жилетка и сигнализация. Полицейска патрулка решава да пусне бурканите и да го „гони“. Засича го с риск да го блъснат, слизат, режат му гумите на колелото и без обяснение се качват в патрулката и си продължават, разказва Румен.

На полицейската вандалщина е станал свидетел и Борис Мутафчиев: „Нарязоха му гумите за едното нищо. Как не ги е срам, 2021-ва. Защо беше нужно това насилие и гонене на буркани, в каква държава живеем“, пише той.

Вероятно колоездачът е бил в нарушение на правилата без светлинно обозначение, но всеки знае, че при подобен случай се прави проверка и се пише акт за нарушение, а не се режат гуми от служители на реда и закона, едната от които струва 70 лв., коментират в поста на Румен. Друг се напесва, че това е много правилно, трябвало е да го глобят с акт за 300лв. и готово.

Служител от МВР също се включи с коментар под поста на Румен и съобщи, че от полицията разследват случката и по-късно ще имат информация.

Коментари

коментара