Здравка Евтимова шашна първокласници от Перник

Поредица от празници на буквите се отбеляза във всички пет паралелки в І клас на ОУ „Св. Иван Рилски“ през месец април 2021 година, съобщиха за zapernik.com.

Родителите се включваха в събитията онлайн и се запознаха с уменията на децата се да бъдат успешни ученици, които вече умеят да четат. Директорът на училището, г-жа Вера Даскалова, връчи грамоти „Вече мога да чета“ на първокласниците.

Гост на тържеството в І „а“ клас беше известната писателка от Перник Здравка Евтимова, автор на творби, публикувани в 30 страни по света, носител на национални и международни награди, представител на най-новата българска литература.

Г-жа Силва Младенова беше подготвила за прочит от своите възпитаници – младите четци, няколко откъса от нейни разкази.

Здравка Евтимова подари книги на всяко дете и като орисница нареди пъстра палитра от пожелания, различно за всеки първокласник.

Децата бяха впечатлени от срещата си с г-жа Евтимова и обещаха книгите и науките да бъдат техен спътник. Поздравиха с песни на своя празник, играха на интерактивни образователни игри и увериха гостите и родителите си, че ще се стараят да бъдат отговорни и успешни хора.

Коментари

коментара