Учиници с голям жест по Великден към децата с увреждания в Перник

Един добър пример на човечност и грижа в нашия град дадоха ученици от Природо-матемтическата гимназия „Христо Смирненски“ в Перник, видя zapernik.com. 

В навечерието на Великденския празник, децата от гимназията инициират дарителска кампания в помощ на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания. В нея се включват с помощ толкова много техни връстници, че са нужни няколко коли за докарването на помощта. Всеки от класовете на  гимназията е донесъл повече от достатъчно, а организаторите на кампанията – децата от училищния съвет – благодарят от сърце на прекрасните си съученици.

Ето какво пишат те в групата на училището:

„В навечерието сме на Великден- празника на доброто, надеждата и човеколюбието. Затова ние, Ученичиският съвет при ПМГ „Христо Смирненски“, решихме да докажем, че да бъдеш съпричастен, е едно от най-прекрасните качества, които притежава човекът. Преди две седмици обявихме дарителска кампания, в която решихме да подпомогнем Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, с потребност от постоянна медицинска грижа, като им предоставим нужните стоки. Бяхме сигурни, че много от нашите ученици ще се отзоват, но не подозирахме какви ще бъдат размерите на добротата. Всеки от класовете донесе повече от достатъчно и бяха нужни няколко автомобила, за да може да отнесем всичко събрано в Центъра.
Искаме да благодарим първо на нашите прекрасни съученици, които се включиха сърцато в нашата инициатива. Благодарим на родителите им, които застанаха до тях и взеха дейно участие в закупуването и подготвянето на стоките. На нашите учители и ръководство, които също предоставиха средства и организираха целия процес.Благодарим и на фирмите, които ни доставиха част от стоките и сами направиха дарение. Показахме, че доброто е заразно и заедно можем да направим света още по- човечен.
Благодарим ви , чудесни наши съученици! Благодарим ви, че показахте, че в гърдите ви туптят големи сърца, готови да помогнат на нуждаещите безкористно! Благодарим ви, че напомнихте, че имаме нужда от невидимата нишка, която ни държи един за друг, защото сам човек вселена не прави.
Бъдете здрави и щастливи вие и вашите близки! Светъл Великден!“

Коментари

коментара