Репортерът Румен Бахов отново в Перник за поредния „Пълен абсурд“

Перник трябва скоро да издаде адресна регистрация на журналиста Румен Бахов, който зачести появата си в нашия град заради проблемите на перничани.Сложното е обаче, че не се знае на коя улица да го запише.

Този път атрактивният репортер на Нова тв се приземи в един от кратерите на ул. „Люлин“, в кв. „Ралица“, където жителите протестират.

Жителите на пернишкия квартал „Ралица“ бяха гостоприемни и любезно запознаха Румен Бахов с проблема си. Те му показаха и канала по улицата, по който текат фекалии, идващи от половината къщи в квартала и влизат в…..частен двор.

Стопаните на двора са замаскирали проблема с каменна настилка, като са изолирали канала. Но въпреки това в двора им мирише на фекалии.

Жителите се оплакват от неприятната миризма, която се носи от канала. Те са изпращали и жалби до кмета да оправи улиците и да се направи мръсен канал, какъвто липсва в квартала. Жителите обмислят с лични средства да наемат багер и сами да си оправят улицата.

„Перник е превърнат в катакомба за последните 30 години. Работено е на парче, винаги проблемите са замитани. Виждате какъв е резултатът. Хората са лъгани много години, че проблемът ще бъде отстранен. Процедурата да бъде вкарано това дере в канала е готова. През тази година се надяваме да стартира проекта за подмяна на канализацията. Едва след това може да се говори за полагане на друга настилка на пътя”, обясни пиарът на Община Перник Андриан Скримов.

Коментари

коментара