В Големо Бучино зрее протест

В едно от големите пернишки села – Големо Бучино назрява протест сред хората заради багери, копаещи на 50 метра от домовете им и застрашаващи природата в района, съобщиха до ZaPernik.com.

Местните разпространяват снимки и апелират копаенето да спре. По техните думи вече има поражения – активирало се е свлачище.

„Бях неприятно изненадана от багерите, които работят на 50 м.от къщите ни. А техника е докарана и започват работа посока АМ“ Струма“- Люлин. Багера, който е в близост до къщите ни продължи 1 седмица работа- има 99% вероятност пътя за Бачова махала да се откъсне. Всеки един от вас може да отиде и да се увери, че е тръгнало активно свлачище“, пише жителка на село Големо Бучино.

Стефан Райчев пък призовава бучинци на протест в групата на селото във фейсбук.

„Това са домовете на Дедите ни,на Бащите ни,на нас по-младото поколение, и време е да сложим край на такива хора които си пълнят банковите сметки като разрушават домовете ни и селото в което съм израстнал….. Както знаем ние месните жители на Голямо Бучино, че една махала вече бе заличена „ВОЙНИШКАТА МАХАЛА“. Затова ви призовавам да бъдем единни и да защитим селото ни от разруха и заличаване като направим „ПРОТЕСТ“, пише Райчев.

„Пожелавам Ви успех, но……ще се случи като при нас в Дивотино. „Кучетата си лаят, кервана си върви“ Правихме протести, викахме телевизии, пускахме жалби и нищо, НИЩО! Копаха докато си искаха, унищожиха земите, почти влезнаха в селото и това е. Оставиха след себе си лунен пейзаж!“, коментира Иванка.

Коментари

коментара