Изрисуваха трафопост с призив за опазване на пчелите

ЧЕЗ Разпределение припозна каузата и предостави фасадата на съоръжението на твореца PavArt

ЧЕЗ Разпределение България предостави за изрисуване стените на трафопост в Плевен на художника Павлин Методиев, по-познат под псевдонима PavArt. Красиви графити с кауза озариха бул. Христо Ботев в града.

Творецът, който получи възможност да претвори своята идея върху фасадата на електроразпределителното съоръжение, изрази своята благодарност към дружеството и сподели посланието на образите, залегнали в произведението му.

„Да се замислим за опазването на околната среда и спасяването на пчелите е призивът в основата на работата ми. Ако освен да донеса позитивно настроение на преминаващите, успея да привлека вниманието на поне няколко човека и те си дадат сметка, че пчелите за заплашени от изчезване, да проучат защо, то за мен това ще е успех“, коментира PavArt.

Близо 90% от дивите цъфтящи растителни видове в света зависят от опрашването на пчелите, заедно с повече от 75% от хранителните култури и 35% от световната земеделска земя. За последните 15 години близо 40% от пчелите са изчезнали и популацията им все повече намалява. През 2017 г. ООН определи 20 май за световен ден на пчелите, с призив да се повиши осведомеността за значението им, заплахите, с които се сблъскват и техния принос за устойчиво развитие.

Коментари

коментара