Футболна драма в Миньор: Галчев вкара от дузпа, Вълчанов се държа безобразно, а вратарят Леонтиев се подхлъзна и пропусна гол

Пирин (Благоевград) успя да се измъкне в последните минути и записа равенство срещу Миньор (Перник) в мач от 27-ия кръг на Втора лига. След гръмкия успех миналата седмица с 5:1 срещу втория в класирането Локомотив (София) днес “орлетата” стигнаха само до 1:1, като трябваше да чакат до 86-ата минута на мача, за да отбележат попадение, пише сайтът Спортал.бг.

Борис Галчев вкара от дузпа в самото начало на мача (7’) и изведе домакините напред в резултата, а Карачанаков бе точен за гостите. В 75-ата минута пък “чуковете” останаха с човек по-малко, след като Иван Вълчанов си изкара втори жълт картон.

Двубоят не започна по най-добрия начин за отбора на Пирин. Още в 4-ата минута Старокин получи разтежение и не успя да продължи в мача, което наложи неговата смяна. На негово място 5 минути по-късно се появи Спас Георгиев.

Докато благоевградчани играха с човек по-малко в отсъствието на Старокин обаче, Миньор успя да се възползва от това. При една от атаките на “чуковете” Архан Исуф фаулира противник в собственото си наказателно поле и това доведе до отсъждането на наказателен удар в 7-ата минута. Зад топката застана Галчев, който не сбърка и много хладнокръвно успя да се разпише.

В 75-ата минута домакините останаха и с човек по-малко. Появилият се на полувремето Иван Вълчанов успя да си изкара два жълти картона за по-малко от 30 минути в игра и остави отбора си с 10 души.

В 85-ата минута пък Манолев трябва да е благодарен на главния съдия, че не получи директен червен картон за удар в лицето на противников играч, а се размина само с жълтия цвят.

В 86-ата минута гостите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана Антон Карачанаков, който с хубав изстрел намери очертанията на вратата. За съжаление на „чуковете“ вратарят Леонтиев се подхлъзна и пропусна кълбото покрай себе си, с което допусна и изравнително попадение.

С това равенство Пирин остава на първата позиция с 53 точки, на 4 пред втория Локо (София).

Миньор от своя страна също не променя мястото си в класирането и запазва 7-ото си място с 33 точки.

Коментари

коментара