Зам.кмет направи нещо страхотно за бездомните кучета на Перник

Заместник кметът на Перник Стефан Кръстев и семейството му се включиха в инициативата на общинския приют и разходи част от бездомните кучета от приюта, видя ZaPernik.com.

„Една прекрасна слънчева неделна сутрин! Разходките в приюта за бездомни кучета са всеки делничен ден без понеделник от 9 до 15 часа, събота и неделя от 10 до 15 часа, „съобщи Стефан Кръстев.

Личният пример, който зам.кметът дава е показателен и за отношението на общинското ръководство към бездомните кучета на града. След смяната на местната власт, в лицето на кмета Станислав Владимиров, бе показана воля и сериозно отношение да се реши хуманно проблема с бездомните кучета в пернишка община. Започна безсрочна кампания за безплатно кастриране на домашните кучета, както в града, така и по селата. Целта е да се намали популацията и безразборното изхвърляне на нежеланите кученца на улицата.

Бяха подобрени условията на кучетата в общинския стационар, а с помоща на доброволци и на много перничани, бездомните кучета, които са затворени в клетки, успяват да бъдат разходени и да се докоснат до любовта на хората, като поиграят с тях. И в очакване на своите стопани, които ще ги обикнат завинаги.

Всеки перничанин, който желае да отдели част от времето си и да се зареди с положителни емоции, може да заповяда в уреченото време и да изведе на разходка някой бездомник.  Кучетата са кастрирани, дружелюбни и обезпаразитени. Разхождат се в близост до пернишкия приют. Единственото, от което се нуждаят е малко любов и внимание. И да потичат на свобода.

Коментари

коментара