АПИ ремонтира общински път за своя сметка

Агенция „Пътна инфраструктура” ще ремонтира за своя сметка общински път Перник – Рударци – стопанство „Витошко” и улицата, свързваща го с третокласния път Драгичево – Рударци – Кладница. За целта е изготвен проект за споразумение между Община Перник и пътната агенция.

Общата дължина на трасето е 6 600 метра.

Заради ремонт на третокласния път от Драгичено за Кладница, движението на леки и тежки моторни превозни средства, както и междуселищния транспорт за село Кладница, за вилното селище Делта хил, за хижа „Селимица” и за стопанство „Витошко” се осъществява изцяло по обходния маршрут. Той е проектиран и изграден да обслужва значително по- ниско интензивен трафик и с пренасочването на движението експлоатационните качества на трасето са силно отслабени, съобщават от общината.

Община Перник е направила предложение, а АПИ е дала принципното си съгласие да извърши строително- ремонтните дейности на обходния път за своя сметка.

Очаква се на предстоящата утре сесия ОбС в Перник да възложи на кмета Станислав Владимиров да подпише споразумението./БНР

Коментари

коментара