Георги Чернев, втори в листата на БСП в Перник: Въпреки пандемията и страха, който се насажда, хората трябва да излязат на избори

Георги Лозанов Чернев подгласник на водача на листата на „БСП за България” в 14 пернишки МИР. Роден е на 1 май (Деня на труда) в Перник. Завършил Френската езикова гимназия, както и УНСС, специалност „Международни икономически отношения”. Владее три езика. Работил е в „Тежко машиностроене” – Радомир като директор „Маркетинг”. В професионалната си кариера е бил още и управител на клон на банка, председател на Пернишката търговско-промишлена палата, зам.председател на БТПП, председател на Софийска търговско-промишлена камара. Създател е на Кабелната телевизия „Кракра” и издател на Търговски вестник. Освен бизнес, в свободното си време се занимава с продуциране на изкуство – театралната постановка за Раковски. Спектакълът бе игран в пернишкия театър. Тази година в чест на 200 г от рождението на Раковски продуцира създаването на филм, който ще бъде излъчен по БНТ.

Няколко дни преди 4 април вижда ли се промяната?

-Убеден съм в промяната. Аз лично раздавам всеки ден листовки и се срещам със стотици хора. Моята статистика показва, че едва 5% от хората, с които говоря, не подкрепят промяната. Има и такива, които заявяват, че няма да гласуват. На всички казвам,че гласуват не за мен, не за БСП, а за собственото си бъдеще. На тези, които продават гласовете си, казвам, че те не вземат пари, а губят пари, своята работа и достойнство. Партиите, които купуват гласове, всеки знае кои са те, имат голям грях, защото опорочават изборите. Промяната започва на 4 април с номер 4. Твърдо съм за машинното гласуване, а за в бъдеще и на 100% машинно и без хартиени бюлетини.

Ако трябва да сложим на везните оптимизма и песимизма, какво надделява?

– Въпреки пандемията и страха, който се насажда, аз съм за това хората да излязат на избори. Само с активна гражданска позиция на 4 април всички заедно можем да направим промяната. Вървим към втора победа на БСП в Перник след кметските избори.

Вие сте от гражданската квота в листата на БСП за Пернишка област. Чувствате ли енергията на гражданското общество?

-Сигурно някои помнят, че през 2011 г бях кандидат за кмет на София, защото и тогава, и сега, и винаги съм бил активен и вярвам в енергията на гражданското общество и съм работил за неговото формиране. На избори тази енергия се проявява , а партиите са тези, които трябва да създадат условия и да чуят гласа на хората. Това зависи както за националните проблеми, така и за местните. Не бива да се игнорира гласът на хората и да се създава напрежение между тях, между града и селото. Трябва да се вслушваме в гласа на хората. Да ги успокояваме. Да търсим компромиси. Дори да признаваме грешките си. За нас е важен всеки глас, всяко мнение, не само сега , а по принцип. Аз съм експерт в икономиката, толерантен съм и съм за постоянен диалог с гражданите. Отворих офис в центъра на Перник. Ако бъда избран – този офис ще продължи да работи като приемна и като клуб. Освен на изкуството, ще помагам и на шаха в Перник. Част от офиса ще направя шах клуб. Ще работя за обединяване на шаха в Перник, за повече турнири.

Името Ви се свързва с бизнеса? Безспорно е, че бизнесът зависи от политиката. А има ли бизнес в политиката?

-Основната ми работа, ако бъда избран в Парламента, ще е за създаване на по-добра бизнес среда. Много се радвам, че БСП възприе моята идея да се приеме Закон за Национална камара на бизнеса. Ето още нещо, което трябва да се обедини. Ще сложим край на разделението на бизнеса. Той трябва да бъде защитен от политиците и държавата, която често е негова мащеха. Индустриалната зона в Перник трябва да заработи. Инвеститорите бягат поради лош бизнес климат. Отсъствие на върховенството на закона. Корупция. Бизнесът в политиката води до тройно оскъпяване на обществените поръчки, до некачествено изпълнение, до ремонти. На това трябва да се сложи край. Това можем да стане след 4 април.

Кой е проблемът на проблемите, решаването на който „ще разкръсти” икономическия климат в нашия край ?

-Създаването на Национална камара и обединяването на бизнеса както на национално, така и на местно ниво ще създаде предпоставки за системен диалог с местните власти. Гласът на бизнеса по места трябва да е силен, ясен и да бъде чут. Винаги съм предлагал всеки град да има зам.- кмет по икономика и инвестиции. Той ще работи ежедневно с бизнеса. Друга важна тема е работата по създаване и изпълнение на програмите за икономическо развитие. Те са на хартия. Трябва да интегрираме тези програми. Много може да се направи, за да заработи икономиката от Трън до Земен, през Перник и Радомир като един организъм. Транспортните коридори, удобен транспорт за хората от селата, запазване на училищата и детските градини и други – мерките са свързани.

В тази предизборна кампания какво ново научихте за манталитета на перничани?

-Водната криза, която връхлетя Перник, показа, че перничани могат да бъдат солидарни в беда. Проявиха разум, търпение и това даде резултат. Солидарни, в диалог и с допитване до хората в селата и градовете можем да решаваме и други въпроси и да избегнем нови кризи.

Линк към официалния сайт на БСП: https://pernik.bsp.bg/news/view/19749-georgi_chernev_vtori_v_listata_na_bsp_v_pernik__vypreki_pandemiyata_i_straha_koyto_se_nasajda_horata_tryabva_da_izlyazat_na_izbori.html

Коментари

коментара