Кирил Ананиев от Горна Секирна: Много топлина имаше между хората, винаги си помагахме

„Винаги, когато се връщам в Горна Секирна ме обземат много емоционални чувства. Много топлина имаше между хората, винаги, когато се срещахме се поздравявахме, дори и да не се познаваме, винаги си помагахме в трудните моменти“

Това споделя Кирил Ананиев, който е водач на листата на ГЕРБ в Перник за народни представители.

В родната си къща в село Горна Секирна, седнал до камината на широка дървена маса, покрита с мушама, Ананиев споделя най-съкровените си и топли спомени, свързани с лятната ваканция като дете.

„Лятната ваканция прекарвах тук, при своята баба. Тя много ме обичаше и се грижеше за мен. Никога няма да забравя как сутрин ставаше много рано и запалваше печката. Беше още тъмно и огънчетата от нея се отразяваха на тавана. А през това време тя беше издоила овцете, беше сварила млякото, беше направила прясно масълце и питка, върху която го намазваше и ми даваше за закуска“, връща ни назад във времето Ананиев.

Три години след като баща му умира, Ананиев решава да направи в центъра на селото една чешма, в негова памет. Чешмата има формата на сърце, което да показва любовтта на синовете, дъщерите и внуците към него.

„Мъката никога не изчезва“, казва Ананиев. „Той беше прекрасен човек, всички хора го уважаваха много и на тази чешма, не само нашето семейство се радваше, но и цялото село“, разказва още кандидат-депутатът.

В края на разговора Кирил Ананиев си пожела да има време по-често да идва в родната си къща, „защото човек придобива сила, която не може да я обясни“. 

Коментари

коментара