Нова заповед на здравния министър: разхлабват част от мерките

Костадин Ангелов

При определени условия ще бъдат разхлабени част от мерките за бизнеса, заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов на брифинг относно обстановката с коронавируса в страната.

Новата заповед е подписана след разговоро между Лъчезар Борисов и здравния министър Костадин Ангелов. Проведени са разговори с представители на бизнеса в България.

Ето какво се променя:

Магазини за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп – вход от улицата или паркинг, могат да продължат своята дейност при строго спазване на въведените противоепидемичните мерки.

Магазините с нетна търговска площ над 300 квадратни метра, предлагащи нехранителни стоки, могат да продължат своята дейност като обособят и ограничат по подходящ начин търговска площ, достъпна до клиентите, в размер до 300 квадратни метра. Обособяването може да стане с преградни стени, ленти, щандове и други начини, които да не позволяват достъп на клиенти извън обособената площ.

Извън търговските обекти, на открити площи, при спазване на всички противоепидемични мерки и нормативно установени правила, ще може да се осъществява търговска дейност на открито.

Коментари

коментара